اگر دچار سنگ کلیه هستید مصرف نوشابه و ماء الشعیر را محدود کنید.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با اشاره به اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری از بروز بیماریهای کلیوی اظهار داشت: افزایش چاقی، دیابت و سندروم متابولیک، مصرف ناکافی مایعات به خصوص آب و تاخیر در تخلیه مثانه می تواند احتمال ایجاد سنگ کلیه را افزایش دهد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، مینا خلج افزود: سنگ کلیه انواع مختلفی دارد که 60 درصد این سنگ ها، سنگ های کلسیمی و مابقی سنگ های اسیداوریکی، استراویتی و سنگ های سیستئینی هستند. توجه به این نکته مهم است که تغذیه درمانی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد.
وی اذعان داشت: در گذشته به بیماران مبتلا به سنگ کلیه از نوع کلسیمی توصیه می شد که مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات را محدود کنند اما باید توجه داشت که محدودیت مصرف کلسیم می تواند در درازمدت باعث کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی در این افراد شود. بنابراین توصیه می شود این افراد به هیچ عنوان مصرف لبنیات خود را محدود نکنند.
وی در ادامه بیان کرد: نوع دیگر از سنگ های کلیه سنگ های اگزالاتی هستند که کمبود ویتامین ب 6 و مصرف بیش از حد ویتامین سی از طریق مکمل می تواند خطر این نوع سنگ کلیه را افزایش دهد. افراد دچار سنگ کلیه اگزالاتی باید مصرف شکلات، ریواس، غلات کامل، آجیل، انواع چای، توت فرنگی و چای را به دلیل میزان بالای اگزالات در این مواد غذایی محدود کنند. مصرف خربزه، آب گوجه فرنگی و آب پرتقال می تواند از عود سنگ در افرادی که کلیه آن ها سنگ ساز است جلوگیری کند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی اشاره کرد: به طور کلی جهت پیشگیری از عود سنگ کلیه به تمام افراد توصیه میشود از مصرف زیاد پروتئین های حیوانی مانند گوشت به خصوص گوشت قرمز ، تخم مرغ و نمک پرهیز کنند و حداقل 6 لیوان آب در طی روز استفاده کنند.
مینا خلج در پایان افزود: به یاد داشته باشید که چاقی مادر بیماری ها است و در ایجاد سنگ کلیه چاقی قوی ترین پیشگویی کننده عود سنگ در افرادی است که سابقه سنگ کلیه داشتند و می تواند احتمال سنگ کلیه در افرادی که سابقه نداشته اند را نیز افزایش دهد.